HOME
univers du thé - thés semi fermentés
 
terug

 

oolong

   

Natuurlijke half - gefermenteerde thee:

univers du thé - haut
oolong

OOLONG CARAMEL AU BEURRE SALE

 
 

Oolong (Zwarte Draak in het Mandarijns) is een onvolledig enzymatisch geoxideerde thee die in de Chinese provincie Fujian wordt geoogst. Voluptueuze oolong gecombineerd met karamel aroma. Lekker lange smaak in de mond. Voor als je op zoek bent naar een nieuwe thee-ervaring!

 
oolong

OOLONG QI LAN

 
 

Deze buitengewone Oolong-thee die een lichte oxydatie (30%) heeft ondergaan, is afkomstig uit het Wuyi-gebergte ten zuiden van de provincie Fujian. Een grote ‘cru’ met subtiel gebrande toetsen vermengt met naar het hoofd stijgende, lichtjes bedwelmende toetsen van witte bloemen, waarbij die van de Cymbidium (orchideesoort) overheersen. De langwerpige en donkere blaadjes leveren een schitterende en amberkleurige drank op met een rijke en lekker lange smaak in de mond. Een sensationele thee-ervaring !

 
oolong

TEGUANYIN OOLONG:

 

Deze buitengewone Oolong thee van de provincie Fujian met een matig fermentatiepercentage (40%) heeft een dik en licht opgerold blad. Bij de infusie herwint hij zijn originele vorm.
Subtiel en delicaat hazelnoot smaak. Lange afdronk.

 

Geparfumeerde half - gefermenteerde thee:

univers du thé - haut
oolong

OOLONG QUARTZ

 
 

Oolong (Zwarte Draak in het Mandarijns) is een onvolledig enzymatisch geoxideerde thee die in de Chinese provincie Fujian wordt geoogst. Voortreffelijke gedeeltelijk gefermenteerde oolong geparfumeerd met citrus, citrusschil en witte korenbleoemen. Lekker lange smaak in de mond. Een opmerkelijke thee met frisse en rinse accenten!

 
oolong

OOLONG MILKY

 
 

Deze halfgefermenteerde thee met een melkachtige toets is een zeer bijzondere thee. Hij wordt geteeld in de Chinese provincie Fujian en bijna volledig met de hand behandeld. Meteen nadat hij begin te verdorren na de pluk worden de nog vochtige bladeren kort met melkdamp opgewarmd. Zo behouden de met de hand opgerolde bladeren hun mooie olijfgroene kleur. Het resultaat is een kopje thee met een ietwat romige noot.

 
oolong

OOLONG KASHGAR

 
 

Oolong (Zwarte Draak in het Mandarijns) is een onvolledig enzymatisch geoxideerde thee die in de Chinese provincie Fujian wordt geoogst. Voortreffelijke gedeeltelijk gefermenteerde groene oolong met een fleurig en fruitigaroma geparfumeerd met perzik en gojibessen. Verrijkt met korenbloem en goudsbloem. Lekker lange smaak in de mond. Een opmerkelijke thee met frisse en fruitig accenten.

 
oolong

OOLONG CHATAIGNE

 
 

Oolong (Zwarte Draak in het Mandarijns) is een onvolledig enzymatisch geoxideerde thee die in de Chinese provincie Fujian wordt geoogst. Deze verrukkelijke thee met een delicaat vleugje gebrande kastanje onthult een houtachtig en subtiel parfum. Getooid met theebloemen. Lekker lange smaak in de mond. Een verfijnde thee die de liefhebber beslist niet zal ontgoochelen!

 
    univers du thé - haut
youpii