De voordelen van Japanse groene thee Kukicha 

Thee is een van de belangrijkste onderdelen van de eetcultuur in Japan, en een van de populairste dranken in het land. De Japanners hebben een lange geschiedenis met thee, met vele ceremonies en tradities die de drank omvatten. Onder die theegeschiedenis is groene thee een uitblinker!

Wat is Kukicha groene thee?

Kukicha is een speciale Japanse thee… die tot dezelfde familie behoort als groene thee, maar op een unieke manier wordt gemaakt. Zijn unieke karakter komt voort uit het feit dat hij wordt gemaakt van de stengels en twijgen van de plant in plaats van de bladeren. Kukicha komt van de Camellia sinensis plant, dezelfde die gebruikt wordt om onder andere zwarte thee en witte thee te maken.

Het werd aanvankelijk beschouwd als een drank voor de lagere klassen, maar won snel aan populariteit. Het is nu een van de beroemdste van het land.

Wat maakt Kukicha thee speciaal?

Het feit dat kukicha-thee wordt gemaakt van deze verschillende delen van de plant geeft het een andere consistentie, meer melkachtig en nootachtig dan andere groene theeën. Het is nu een hoofdbestanddeel van sushiservice en maaltijden in veel huizen.

Wat zijn enkele van de voordelen van Kukicha thee?

Dit geliefde drankje is niet alleen lekker maar heeft ook veel potentiële voordelen voor de gezondheid.

Als je nog meer redenen nodig hebt om Kukicha te proberen, kijk dan eens naar deze indrukwekkende voordelen voor het welzijn.

Het is een alkalische drank

Kukicha thee is, net als vers fruit en groenten, een alkalisch voedingsmiddel dat een stabiliserend effect heeft op het lichaam. Dit betekent dat het de zuurtegraad kan bestrijden en meer evenwicht kan creëren. Waarom is dit goed? Een te hoge zuurgraad kan ertoe leiden dat het lichaam calcium, magnesium in hogere mate uitputtende mineralen gaat verbruiken. Het kan ook leiden tot gewichtstoename. Deze thee heeft de sterkste alkalische werking van alle Japanse theesoorten.

Vol met antioxidanten

Deze thee zit vol met bestanddelen als polyfenolen en tannines, die hem een hoog aantal antioxidanten en functies geven. Het consumeren van een dieet met veel antioxidanten kan veel ziekten helpen voorkomen, zoals artritis, is goed voor de huid, en andere gezondheidsproblemen.

Minder cafeïne

Hoewel het nog steeds een vorm van groene thee is, is Kukicha een veel minder cafeïnehoudende drank dan gewone groene thee en matcha. De concentratie cafeïne in Kukicha thee is ongeveer drie milligram per ons. Hierdoor is het een prima optie voor wie ‘s avonds laat groene thee wil drinken of voor wie gevoelig is voor cafeïne.

Goed voor uw tanden

Deze drank bevat mineralen als calcium en fluoride die beide het glazuur van de tanden beschermen en gaatjes voorkomen.

Betere spijsvertering

Kukicha thee wordt aangeboden in bijna alle Japanse sushi diensten. Waarom? Omdat het een goede begeleider van voedsel is, is het hydraterend en kalmerend voor de maag. Bovendien bleek uit een studie dat ellagitannine, waar Kukicha veel van bevat, de darmgezondheid en de spijsvertering kan bevorderen.

Waar kun je Japanse groene thee kopen?

Een van de belangrijkste onderdelen van het verkrijgen van het perfecte kopje thee is ervoor te zorgen dat u uw thee koopt bij gerenommeerde verkopers. Een ander ding om in gedachten te houden met Kukicha thee is dat het een uniek gemaakte mix is. Het zou dus raadzaam zijn om met boetiekverkopers in zee te gaan in plaats van met massamerken.

In theespeciaalzaken kun je nog meer speciale mixen voor deze drank vinden zoals Kukicha met Yuzu geef het een extra citrustoets, of maak je eigen versie van deze voorouderlijke drank. Neem dus de tijd om de perfecte theewinkel te vinden waar u echte producten kunt kopen en de volledige ervaring van het drinken van Kukicha-thee kunt beleven.

Hoe maak je een perfect kopje Kukicha thee?

Om een voortreffelijk kopje Kukicha thee te zetten is het het beste om vast te houden aan het oorspronkelijke concept. Gebruik de losse thee ingrediënten in plaats van een zakje thee. Probeer de biologische mix te gebruiken met de stengels en takjes. Want zo wordt het origineel gemaakt en het betekent ook dat er minder pesticiden en chemicaliën in contact komen met de thee.

Laat dit mengsel met water op een temperatuur tussen 70 en 80 graden Celsius gedurende 1 tot 3 minuten weken. Zoals verwacht, hoe langer je Kukicha thee stoomt, hoe sterker de smaak zal zijn.

Gaaf weetje: Je kunt Kukicha thee mix tot 3 keer her-inneren.

Dit bericht is gepost in Tea. Bookmark de link.