Wil je je theedrinken wat pittiger maken, voeg dan wat cocktails toe aan de mix. Het combineren van uw beste theeën met sterke drank kan het ticket zijn om uw favoriete manier van theedrinken te creëren. Bovendien zijn ze een geweldig feestdrankje, leuk, anders en met veel karakter. Neem afscheid van de nacht in een kopje thee en zeg hallo tegen de nachtelijke theecocktail!
Wat moet je weten als je cocktails met thee maakt?
Het maken van cocktails met thee is vrij eenvoudig, volg het recept zoals je dat voor elke andere drank zou doen. Het enige waar je rekening mee moet houden is de afkoeltijd. Aangezien u de meeste thee heet moet zetten en rekening moet houden met de tijd die het kost om af te koelen, raden wij u aan dat een paar uur van tevoren te doen. Zet je thee en zorg dat het voldoende afgekoeld is tegen de tijd dat je de drankjes gaat serveren.
Een andere overweging is een Franse pers gebruiken om meer thee te zetten dan je normaal zou doen en het verkrijgen van kwaliteitsthee zodat de smaaktonen duidelijk zijn en opvallen in de cocktail.
Just a Spritz – Zwarte Thee Spritz
Dit volgende recept is een heerlijk drankje voor elke temperatuur en hoewel het een koud brouwsel is, kan het ook warm worden gedronken. Het is een cocktail die veelzijdig genoeg is om ook te proberen met ander fruit dat je in huis hebt en te zien welk lekker drankje je daarna kunt bedenken.
Wat heb je nodig om een Black Tea Spritz te maken?
- 3 eetlepels zwarte thee of zwarte theemix blaadjes
- 700 ml koud water
- 1 kopje perziken in stukjes gesneden
- Wat ijs
- Sprankelend water naar keuze
- Enkele perzik dia’s als decor
Hoe maak je een Black Tea Spritz?
- In één pot, dat kan een french press, pot of andere zijn, gooi en meng alle ingrediënten water, thee en perziken, en dek het af met een deksel. Meng en schud de inhoud goed, en laat het 8 tot 10 uur in de koelkast staan. Nadat de ingrediënten zijn gemengd, zeef de vloeistof uit en in een pot om te serveren.
- Giet de drank in een glas met ijs of verwarm het. Gebruik de perzikschijfjes als garnering.
Tequila Time – Hibiscus Margarita
Deze hibiscusthee margarita is een geweldig leuk zomerdrankje, een geweldige mixer voor tequilaliefhebbers en een kleurrijk drankje voor op je volgende zwembadfeest.
Hoe maak je het Hibiscus concentraat?
- Gebruik 6 kopjes water
- 1 ½ kopje biologische hibiscusthee
- 1 ½ tot 2 kopjes suiker, panela, honing of een andere zoetstof
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 van het kopje hibiscusconcentraat dat je hebt gemaakt
- 1 sap van een grote limoen
- ¼ kopje tequila van uw voorkeur
- Optioneel 1 eetlepel agavesiroop
- Zoveel ijs als je wilt
Hoe maak je de hibiscus margarita?
Voor het hibiscus concentraat:
- Kook je water, voeg de hibiscusthee toe, meng goed en laat het 30 minuten rusten zonder warmte.
- Zeef dan de inhoud en voeg een zoetstof naar keuze toe tot het je goed smaakt.
- Goed roeren en laten afkoelen.
Voor de margarita’s:
Doe je ingrediënten theeconcentraat, het sap van 1 limoen, tequila, de optionele eetlepel agave en ijs in een cocktailshaker, meng goed en serveer in een glas met meer ijs.
Extra: u kunt wat zout of tajin aan de rand van het glas toevoegen voor meer smaak.
Een draai aan een klassieker – Rooibos Thee Martini
Martini’s zijn een van de meest iconische cocktails ooit, de gekozen drank van spionnen en filmsterren. Nu kun je het nog verleidelijker maken met een thee-twist. Laten we een robijnrode martini maken voor een verfijnde cocktailavond.
Wat heb je nodig om een Rooibos Thee Martini te maken?
- ¼ kop wodka doordrenkt met Rooibos, probeer Univers du Thé’s speciale Rooibos Ispahan mix met dadelpulp, rode vruchten, oranjebloesem en rozenblaadjes.
- 1 theezakje of 3 eetlepels Rooibos
- 2 eetlepels zoete vermout
- 3 eetlepels granaatappelsap
- 3 tot 5 blaadjes verse munt
- 1½ ons granaatappelsap
- elk 1 scheutje kersen- en aromabitter
- Optionele garnering met rozen- of bloemblaadjes en honing
Hoe maak je een Rooibos Thee Martini?
Wodka infuseren
- Wodka en de meeste alcoholen infuseren is een super eenvoudig proces. Voeg gewoon de alcohol van uw keuze, in dit geval een kopje wodka en uw portie thee, in een potje, meng goed, dek het af met een deksel en laat het een nacht of een paar uur op een donkere en koele plaats staan. Dit werkt met bijna elke combinatie van fruit, thee en alcohol.
Als het klaar is krijgt uw wodka een donkerrode kleur en veel theesmaak. U kunt experimenteren met meer of minder thee in uw infusie, afhankelijk van uw voorkeur.
- Voeg in een cocktailshaker het ¼ kopje van uw geïnfuseerde wodka toe en de rest van de ingrediënten: granaatappelsap, vermout, bitters en bladeren, plus de bloemblaadjes als u dat wilt.
- Goed schudden en genieten!